MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ



Madde 1- Taraflar

1.1 Satıcı

Adı:Esra Canikligil Tasarım Ltd.Şti.

Adresi:Yalı Mahallesi İskele Caddesi No : 25 Maltepe/ İstanbul

Telefon:

Email:hello@esracanikligil.com

Vergi kimlik no veya MERSIS no:0380 126200300001


1.2 Alıcı

İşbu sözleşme konusu sipariş forumunu elektronik ortamda doldurarak Satıcı’ya ileten www.esracanikligil.com alışveriş sitesine üye olan kişiyi ya da sipariş oluşturulurken ayrıca bildirilen kişiyi ifade eder.

Bu konuda ayrıca bir açıklama yapılmaması halinde belirtilen sipariş formunu dolduran kişi işbu Sözleşme çerçevesinde Alıcı olarak kabul edilecektir.


MADDE 2-SÖZLEŞMENİN TARİHİ


Alıcı web sitesi (www.esracanikligil …. .com) üzerinden siparişini onayladığı anda taraflarca anlaşma kurulur. Siparişin onaylandığı an itibari ile işbu sözleşmenin bir kopyası Alıcı’nın e-posta adresine gönderilmiştir. Sözleşme konusu siparişin tamamlanmasında itibaren Alıcı sipariş konusu bedeli ve belirtilen ek ücretleri (kargo ücreti, vergi vs. ) ödeme yükümlülüğü altına gireceğini ve bu konuda bilgilendirildiğini peşinen kabul eder.Yurt içi kargo ücretinin ödenme yükümlülüğü satıcıya ait olup yurt dışı satışlarda kargo, gümrük vergisi gibi harici ödemeler alıcıya aittir.


MADDE 3-SÖZLEŞME KONUSU VE KAPSAMI


İşbu Sözleşme’nin konusunu; Alıcı’nın, Esra Canikligil…………………’ye ait www…esracanikligil………..com adlı web sitesinden, Satıcı’ya ait malın satın alınmasına ilişkin elektronik ortamda sipariş edilen ürünün satışı ve teslimi ile ilgili olarak Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun, Türk Ticaret Kanunu, Türk Borçlar Kanunu ve Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin belirlenmesidir.


Ön bilgilendirme http://{{.esracanikligil.com...... }} sitesinde yer almaktadır. Ön bilgilendirme ve Alıcı’nın oluşturduğu sipariş üzerine düzenlenen fatura işbu sözleşmenin ayrılmaz parçalarıdır.


Sitede duyurulan fiyatlar satış fiyatıdır ve güncelleme yapılana kadar geçerlidir. Süreli olarak ilan edilen fiyatlar ise belirtilen süre sonuna kadar geçerli olacaktır.


MADDE 4- MALIN TESLİMİ VE TESLİM ŞEKLİ

Her bir ec jewellery ürünü İstanbul atölyemizde sipariş üzerine elde üretilmektedir.

Her zaman siparişinizi mümkün olan en kısa sürede yerine getirmeye çalışıyoruz.

Sitede görüp satın aldığınız ürünün, stoğu varsa 1-5 işgünü, stoğu biten ürünün üretimi için kendimize 7-10 iş günü tanıdığımızı lütfen unutmayın.

Kişiye özel tasarlanıp üretilecek ürünler için teslim süresi sürece göre farklılık gösterir.


4.1 Satıcı’nın anlaşmalı olduğu kargo ile sipariş edilen ürün/ürünler Alıcı’nın belirttiği adrese faturası ile birlikte paketlenmiş ve sağlam olarak teslim edilir. Siparişin onay mailinin gönderilmesinden ve sözleşmenin kurulmasından itibaren 30 gün içinde satın alınan ürün/ürünler teslim edilir. Zorunluluk teşkil eden durumlarda belirtilen süre on gün daha uzayabilir. Bu süre zarfında ürünün Alıcı’ya teslim edilememesi halinde, Alıcı’nın sözleşmeyi feshetme hakkı saklıdır.

Siparişini verdiğiniz ve stoklarımızda mevcut olan ürün 1-5 iş günü içinde kargoya verilir.Bu süre ürün müsaitliği ve/veya üretim süresine göre değişiklik gösterebilir.Sipariş verildikten sonra değişiklik veya iptal yapılamamaktadır.


4.2 Alıcı haricindeki başka bir kişi/kuruluş ürünü teslim alacaksa, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesi halinde satıcının sorumluluğu bulunmamaktadır.


4.3 Teslim edilen üründe kargodan kaynaklanan bir sorun olduğu takdirde, Alıcı ürünü kabul etmemekle birlikte kargo firması yetkilisine tutanak tutturmakla yükümlüdür. Aksi halde satıcının sorumluluğu bulunmamaktadır.


4.4 Ürün sevkiyat masrafı olan kargo ücreti Alıcı tarafından ödenecektir.Yurt içi kargo bedeli alınmamaktadır, Yurt dışı teslimlerde kargo, gümrük vergisi ve masraflar alıcıya aittir.


4.5 Herhangi bir nedenle işbu Sözleşme’ye konu olan ürünün bedeli ödenmezse ve/veya banka kayıtlarında iptal edilirse, Satıcı’nın sözleşme konusu olan ürünü teslim yükümlülüğü sona erer.

.Teslimden sonra ürünün kullanım sorumluluğu ve hasarları alıcıya aittir.

MADDE 5 -GENEL HÜKÜMLER


5.1 Sözleşme konusu mal veya hizmetin temel nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme şekli ile teslimat ve kargo bedeline ilişkin ön bilgiler satıcının internet sitesinde bulunmaktadır. Alıcı ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder.


5.2 Ön Bilgilendirme Formu’nu Alıcı tarafından elektronik ortamda teyit edilmesi ile mesafeli satış sözleşmesinin kurulmasından evvel, Satıcı tarafından Alıcı'ya verilmesi gereken adresi, siparişi verilen ürünlere ait temel özellikleri, ürünlerin vergiler dâhil fiyatını, ödeme ve teslimat bilgilerini de doğru ve eksiksiz olarak edindiğini teyit etmiş olur.


5.3 Satıcı, sözleşme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları işin gereği olan bilgi ve belgeler ile teslim etme yükü altındadır. Satıcı, işi doğruluk ve dürüstlük esasları dâhilinde ifa etme, işin ifası sırasında gerekli dikkat ve özeni gösterme sorumluluğu bulunmaktadır.


5.4 Satıcı, sözleşmeden doğan ifa yükümlülüğünün süresi dolmadan Alıcı’ya eşit kalite ve fiyatta farklı bir ürün tedarik edebilir. Farklı bir ürünün tedarik edilmesi için Alıcı’nın bilgilendirilmesi ve açıkça onayını alınması gerekmektedir.


5.5 Sipariş konusu ürünün imkânsızlaşması halinde sözleşme konusu yükümlülüklerini yerine getiremezse, bu durumu, sözleşmeden doğan ifa yükümlülüğünün süresi dolmadan tüketiciye bildirir ve stoklarında bulunması halinde Alıcı’ya eşit kalite ve fiyatta farklı bir ürün tedarik edebilir.


5.6 Satıcı, ürünlerin Alıcı’ya teslimini veya nakliyesini engelleyen mücbir sebepler nedeni ile sözleşme konusu ürünü süresi içinde teslim edemeyecek olması halinde durumu en kısa sürede e-posta ya da telefon yoluyla Alıcı’ya bildirecektir.


5.7 Alıcı, sözleşme konusu ürünün varsa emsali ile değiştirilmesini veya teslimat süresinin engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesini talep edebilecektir. Sipariş iptallerinde ürün bedeli tahsil edilmiş ise iptalden itibaren 10 gün içinde Alıcı'ya iade edilir. Kredi kartlı ödemelerde iade işlemi de Alıcı kredi kartına iade sureti ile yapılır.


5.8 Sipariş edilen ürünün teslimatı için iş bu sözleşmenin elektronik ortamda onaylanmış olması gerekir. Bununla birlikte satış bedeli Alıcı’nın tercih ettiği ödeme şekli ile ödenmiş olmalıdır. Herhangi bir nedenle ürün bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, Satıcı ürünün teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.


5.9 Kredi kartı, banka kartı ve/veya debit kartı ve internet sitesinde sunulan diğer ödeme sistemleri ile ödeme yapılan hallerde, Sözleşme konusu ürünün teslimi ertesinde ilgili banka veya finans kuruluşu tarafından ürün bedelinin alımda kullanılan kredi kartından kaynaklanan bir nedenle Satıcı’ya ödenmemesi durumunda, Alıcı, nakliye masrafları kendisine ait olmak üzere, kendisine teslim edilmiş olan ürünü en geç 3 (üç) gün içinde Satıcı’ya kendisine teslim edildiği şekilde iade edecektir.


MADDE 6- CAYMA HAKKI


6.1 Mal satışına ilişkin mesafeli satış sözleşmelerinde Alıcı ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim edildiği tarihten itibaren 14 gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin cayma hakkını kullanabilir. Söz konusu hakkın kullanılabilmesi için satıcıya yazılı bildirim yapılması gerekir. Söz konusu yazılı bildirim iadeli taahhütlü posta, faks veya eposta ile yapılabilir.


6.2 Cayma hakkının kullanılması için, teslim edilen ürünün Satıcı'ya gönderildiğine ilişkin kargo teslim tutanağı örneği ile fatura aslının iade edilmesi gerekir. Belgelerin ulaşmasından itibaren 10 gün içinde söz konusu ürünün bedeli Alıcı'ya iade edilir. Ödeme kredi kartı ile gerçekleştirilmişse iade işlemi de Alıcı’nın kredi kartına yapılır.


6.3 Alıcı iade ettiği ürünün kargo bedelini ödemekle yükümlüdür.


6.4 Bu hakkın kullanılabilmesi için satın alınan ürünün "Cayma Hakkı Kullanılamayacak Ürünler" hükümleri içinde yer almaması gerekir.


6.5 Bu hakkın kullanılması halinde,


a) 3. kişiye veya Alıcı’ ya teslim edilen ürünün faturası, (İade edilmek istenen ürünün faturası kurumsal ise, iade ederken kurumun düzenlemiş olduğu iade faturası ile birlikte gönderilmesi gerekmektedir. Faturası kurumlar adına düzenlenen sipariş iadeleri İADE FATURASI kesilmediği takdirde tamamlanamayacaktır.)


b) İade formu,


c) İade edilecek ürünlerin kutusu, ambalajı, varsa standart aksesuarları ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak teslim edilmesi gerekmektedir.


d) Satıcı, cayma bildiriminin kendisine ulaşmasından itibaren en geç 10 günlük süre içerisinde toplam bedeli ve Alıcı’yı borç altına sokan belgeleri Alıcı’ ya iade etmek ve 20 günlük süre içerisinde malı iade almakla yükümlüdür.


e) Alıcı’nın kusurundan kaynaklanan bir nedenle malın değerinde bir azalma olursa veya iade imkânsızlaşırsa Alıcı kusuru oranında Satıcı’nın zararlarını tazmin etmekle yükümlüdür. Ancak cayma hakkı süresi içinde malın veya ürünün usulüne uygun kullanılması

sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan Alıcı sorumlu değildir.


f) Cayma hakkının kullanılması nedeniyle Satıcı tarafından düzenlenen kampanya limit tutarının altına düşülmesi halinde kampanya kapsamında faydalanılan indirim miktarı iptal edilir


Ürünün fatura tarihi 14 günü geçmemiş.etiketleri sökülmemiş, kullanılmamış, yeniden satılabilirlik özelliğini kaybetmemiş ve orjinal formunu koruyor olması gerekmektedir.Bu koşullara uymayan ürünlerin iade ve değişimi yapılamamaktadır.


Kişiye özel ölçüyle üretilen yüzüklerin ne yazıkki iade ve değişimi yapılmamaktadır.

Kişiye özel tasarlanan ve üretilen ürünlerde iade ve değişim yapılmamaktadır.


MADDE 7 - CAYMA HAKKI KULLANILAMAYACAK ÜRÜNLER


Aşağıda sayılacak olan maddelere ilişkin cayma hakkının kullanılması Yönetmelik gereği mümkün değildir.

a) Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve Satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin sözleşmeler.


b) Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler.


c) Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek malların teslimine ilişkin sözleşmeler.


ç) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler.


d) Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallara ilişkin sözleşmeler.


e) Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.


f) Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınların teslimine ilişkin sözleşmeler.


g) Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler.


ğ) Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara ilişkin sözleşmeler.


h) Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler.


MADDE 8 - YETKİLİ MAHKEME


İşbu sözleşmeden doğan uyuşmazlıklarda şikayet ve itirazlarda, Tüketici Hakem Heyetleri ile Alıcı’nın veya Satıcı’nın yerleşim yerindeki Tüketici Mahkemeleri yetkilidir. Parasala sınırlar her yıl Aralık ayında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen sınıra kadar Tüketici Hakem Heyetleri, bu değeri aşan hallerde ise Alıcı’nın ve Satıcı'nın yerleşim yerindeki Tüketici Mahkemeleri ve İcra Müdürlükleri yetkilidir.


MADDE 9- GİZLİLİK VE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI


Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Taraflar, işbu sözleşmenin ifası sırasında veya herhangi bir surette, birbirlerinin işi veya işlemleri ile ilgili öğrendikleri tüm bilgiler için sır saklama yükümlülükleri olduğunu ve bu bilgileri sözleşme süresince ve sonrasında kesinlikle kendi amaçları için ve/veya hiç bir tarafın rakiplerine karşı kullanmayacaklarını, bu amaç doğrultusunda tüm çalışanlarının ve görevlendirdiği kişilerin de bu yükümlülüğe uyması için her türlü tedbiri alacaklarını kabul ve beyan ederler. Taraflar, işbu Sözleşme süresi boyunca “6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun”, ilgili ikincil mevzuat ve kişisel verilerle ilgili sair mevzuat hükümlerine (Kişisel Verilerin Korunması Kurulu kararları dahil) uygun davranmak zorundadır. Bu kapsamda TARAFLAR Sözleşme kapsamında edindiği ve uhdesinde olan KURUM çalışanlarına ilişkin kişisel verilerle ilgili Sözleşme konusu haricinde işleme yapmamak zorundadır.Ayrıca KURUM, a.Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek, Kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek, Kişisel verilerin muhafazasını sağlamak, amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye, veri güvenliğini sağlamaya yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almak zorundadır. KURUM kişisel verilere yetkisiz erişim gerçekleşmesi halinde bu durumu derhal alıcıya bildirecek ve gerekli önlemleri alacaktır.